Sonni´s tanker

Lørdag ettermiddag er det endelig klart for byderby på øverste nivå! Klokken 17:00 møter vi Bergen i Åsane Arena bortekamp. Vår danske trene skal få kjenne på det å spille mot byrivalen for første gang, og gleder seg veldig. Vi har i den anledning tatt en prat med Sonni angående motstanderne.

psst! Billettsalget til NM-kamp mot Kolstad har allerede startet: Sjekk her

Hva tenker du om Bergen og byderbyet?

Det blir gøy og tøft, en kamp som vil gi like muligheter for begge lag. Bergen kommer selvfølgelig inn som favoritter etter å ha kommet best i gang fra start poengmessig. Det blir forhåpentligvis også masse folk på tribunen på en kamp hvor det vil skje mye – en kamp med høy intensitet. Så dette ser jeg for meg kommer til å bli en kul kamp å være tilskuer på!

Hvordan har forberedelsene vært?

Den har vært bra, vi har jobbet med forberedelser mot Bergen som leverte spesielt godt i en jevn kamp mot Elverum sist. Vi har fokusert på samspill og forsvar på trening hvor vi må opp fra sist. I tillegg må vi ta med oss mye av det vi gjorde bra angrepsmessig sist, hvor det løsnet litt for oss.

Hvilke spillere har du markert deg hos Bergen?

Jeg har markert meg målvakt Tord Vårdal, som har løftet sitt spill og tatt nivået i eliteserien. Mye av deres spill skjer rundt Sondre Skare – en dyktig og tøff linjespiller å håndtere, noe vi merket i starten av treningskampen mot Bergen. Bakspillerne Miguel Neves og Rasmus Carlsen må nevnes, som er farlige og erfarne spillere som er tøffe å møte i kamp.

Hvordan skal Viking TIF fremstå i kampen?

Først og fremst skal vi sette et godt forsvar, for å holde kontroll bakover i banen. Vi skal også ta med oss intensiteten vi hadde mot Nærbø og Fjellhammer. Vi ser en utvikling fra de seneste kampene med å ha kommet mye lengre med angrepsspillet vårt. Vi kommer til gode sjanser, og færre tekniske feil. Vi skal også holde nivået fra start til slutt. Så vil det være å holde fokus på å få de gode mulighetene og sette ballen i mål.

Kom på kamp!