I dybden på Halden

Søndag reiser Viking østover til Tistedalshallen for å møte Halden Topphåndball i runde elleve av REMA1000-ligaen. Andre omgangen mot Elverum sist var positiv, og dette er noe det håpes å bygge videre på i søndagens kamp mot en motstander som ligger fire plasser foran oss på tabellen!

Haldens tabellposisjon

Halden ligger altså fire plasser foran oss, som gir dem en 10. plass. Halden er et lag som tradisjonelt sett ligger og lusker rundt sluttspillgrensen på tabellen, noe de gjør i år også. De er kun ett poeng unna sluttspillplass på nåværende tidspunkt.

Haldens 5 siste kamper

To seire på de fem siste er fasit for Halden. Ett av tapene kom mot KRS i NM hvor muligheten for å delta i Final8 glapp. Ellers har Halden stort sett vunnet mot lagene under seg på tabellen, foruten tapet for Fjellhammer i en målfattig affære.

Spillere å se opp for

Halden er et lag hvor bakspillerne bidrar mest med scoringer. Mikkel Kristian Madsen, Jørgen Jansrud og Thomas Stenersen er alle bakspillere og topper deres scoringsstatistikk. De to førstnevnte leder statistikken ganske klart, og blir viktig å passe på. Haldens keeper, Nicolai Neupart, har også vist at han innehar et høyt nivå. Her blir det viktig å være skjerpet i skuddene!

Tøff bortebane historisk sett

Halden borte har ofte blitt betegnet som en tøff kamp historisk sett på øverste nivå. Det er ingen tvil om at kampen blir tøff, men vi håper likevel at poengene blir med hjem til Bergen